Sajtó
- Szervízdíj: 0
Hlatky-Schlichter Hubert
Alapító
Daniel Berlin
Consultant Chef
DANIEL BERLIN
“A Babel család egyik meghatározó figurája és imádjuk, amikor itthon van nálunk… Hozzá fogható szakembert nem ismerek, ezért volt meghatározó pillanat az életemben, amikor igent mondott a közös munkára.
Daniel nem csak ránk hat, hanem ez egész ország gasztronómiai fejlődéséhez hozzájárul a mi munkánkon keresztül, hiszen a Babel sok mindenkit inspirál”
Hlatky-Schlichter Hubert interview részlet
Magyar borkínálat
- Találatok: 284
Kapcsolat
- Szervízdíj:
0
Várjuk szeretettel éttermünkben!
Kérdés esetén kollégáink rendelkezésre állnak az alábbi elérhetőségeken, keddtől szombatig, 12:00 és 20:00 között.
-
Üzletvezető
Vicsápi Róbert
-
Executive Chef
Kaszás Kornél
Kapcsolat
Babel Budapest
1052 Budapest, Piarista köz 2.
-
Asztalfoglalás
-
Email
Nyitvatartás
-
Kedd - Szombat
17:30 - 24:00
-
Szombat
17:30 – 24:00
Asztalfoglalás
-
Telefon
-
Email
-
Online
asztalfoglalás
47.4926,19.0522
Babel Budapest
1052 Budapest, Piarista köz 2.
- Találatok: 34744
Foglalás
- Szervízdíj:
0
Asztalfoglalás
-
A Babel Budapest csapata szeretettel várja vendégeit éttermünkben, és az alábbiakban szeretnénk ismertetni a foglalási és lemondási szabályzatunkat. A csapat a kifogástalan szervízt követeli meg magától, ennek megvalósításában kérjük szíves együttműködésüket. Éttermünk keddtől szombatig tart nyitva, vacsoraidőben, illetve szombaton ebédre is. Kétféle menüt szolgálunk fel: a 13 fogásos Experience-t, és a 8 fogásos Epxlorer menüt, amennyiben ebédre foglal, ez utóbbit rendelheti. A foglalást a fenti gombra kattintva indíthatja el, akár négy hónappal előre is foglalhat asztalt legfeljebb 5 fő számára az online foglalási rendszerünkön keresztül.
6 fő, vagy ennél nagyobb csoport esetén a foglaláshoz előleg fizetését kérjük, mellyel kapcsolatban tisztelettel kérjük megértésüket. Fontos jeleznünk, hogy a legnagyobb asztalunk maximum 8 vendég számára áll rendelkezésre, és egy időpontra csak egy foglalás lehetséges ebben a létszámban. Nagyobb csoportokat is tudunk fogadni, melynek maximális létszáma: 13 fő. Ez esetben azonban két asztalhoz tudjuk ültetni a vendégeinket, és a foglalást 18 órás kezdéssel tudjuk vállalni a maradéktalan vendégélményre való tekintettel.
Amennyiben az Ön által keresett dátum nem elérhető, javasoljuk, hogy jelentkezzen várólistánkra a "kérelem elküldése" gomb segítségével, vagy állunk szíves rendelkezésére telefonon is keddtől szombatig 12 és 20 óra között. Biztosítjuk Önt arról, hogy kollégáink haladéktalanul felveszik a kapcsolatot a várólistán szereplő vendégeinkkel, amikor felszabadul az adott asztal.
-
Lemondási feltételek
Kérjük, kedves Vendégünk, azt is vegyék figyelembe, hogy a foglalás véglegesítéséhez hitelkártya-adatokat kérünk, ám azokat csak késői lemondás, módosítás vagy meg nem jelenés esetén terheljük.
Abban az esetben, ha a foglalás teljes mértékben vagy részben nem teljesül – ideértve az előre megadott vacsoravendégek számának csökkenését, vagy ha kevesebb mint 24 órával a foglalás előtt mondják le az asztalt –, a menü árának megfelelő lemondási díjat terhelünk a megadott kártyára. Kérjük megértését abban is, hogy ez méltányosan minden lemondásra vonatkozik.
Az asztalokat húsz percig áll módunkban tartani, kérjük, jelezze időben kollégáink felé a késést telefonon.
Privát rendezvény
A Babel Budapest kizárólagosan is bérelhető, és akár 32 vendég befogadására is alkalmas. Ideális privát partikhoz vagy céges vacsorákhoz azok számára, akik igazán egyedi stílusban szeretnének ünnepelni.
Bővebb információért keressen minket az event@m15.hu e-mail címen.
-
Gyermekekre vonatkozó szabályzat
Fiatal vendégeket szívesen fogadunk, amennyiben az általunk kínált menüről rendelnek. Kisgyermekeket és csecsemőket azonban nem áll módunkban vendégül látni, mert megítélésünk szerint ez nem megfelelő környezet számukra, és szeretnénk tiszteletben tartani minden vendégünk élményét.
-
Látogatás kisállattal
Megértjük, mennyire jó érzés magunkkal vinni a kedvenc háziállatunkat, azonban sajnálattal közöljük, hogy az állatokat nem áll módunkban fogadni a Babel Budapest étteremben, hacsak nem a fogyatékkal élő vendégeink megsegítése miatt érkeznek. A mellettünk lévő, másik egységünkben azonban örömmel látjuk a házi kedvenceket is.
-
Parkolás
Sajnos éttermünk belvárosi lokációja miatt nincs parkolónk. Azonban a környező utcákon lehetséges a parkolás, vagy alternatívaként használható a közelben lévő mélygarázs. A mélygarázs helye:
Millennium Center Mélygarázs / 1052 Budapest, Piarista u. 4.
-
Dress Code
Éttermünkben nincs szigorú öltözködési előírás, mert szeretnénk, ha vendégeink kifejezhetnék saját, egyéni stílusukat. Azonban tapasztalatunk szerint a legtöbb vendégünk szeret elegánsan felöltözni, amit mi is nagyra értékelünk.
47.4926,19.0522
Babel Budapest
1052 Budapest, Piarista köz 2.
- Találatok: 124512
Italok
- Szervízdíj:
0
"Az egyensúly elve"
2017-ben a Decanter magazin a legjobb nemzetközi étteremnek választotta a Babel Budapestet, az ételek és a mellette megjelenő egyensúly alapú, kizárólag fehér borokat – és pezsgőket – felvonultató bátor és egyedi borpárosítási koncepciónkat értékelve.
Fogarasi-Frank János head sommelier a séfekkel szorosan együttműködve, alázatos munkával közelíti, majd alkotja meg az étel- és italpárokat. Éttermünk borpárosítása továbbra is a magyar borok köré épül, büszkén bemutatva azok sokszínűségét. A borpárokon túl alkoholmentes Juice-sor is elérhető, melyeknek receptjeit a Kárpát-medencében termeszthető alapanyagok alkotják, konyhai technológiákkal elkészítve.
Vendégeink választhatnak harmadik párosításként egy italsort, ahol kinyílik a világ, ugyanis alkoholos és alkoholmentes, habzó és csendes, édes és száraz megfér együtt egyaránt, a teáktól kezdve a vermutokon át egészen a szakékig.
Fogarasi-Frank János
Head Sommelier
- Találatok: 22388
Menü
- Szervízdíj:
0
“Azok tudnak szépet alkotni, akiknek a lelkük is szép...”
A Babel egy modern budapesti étterem, amely hűen tükrözi a főváros gasztronómiai múltját. Budapest inspirál minket, a csúcs alapanyagok, ízek és jólét. Egy olyan nagyváros, amely mindig is nyitott volt a világ újításaira, a szépre és jóra. A Babelben új köntösbe öltöztetjük a magyar hagyományokat: hozzáadunk, kiegészítünk, kitágítunk – hiszen Budapest mindig is erről szólt. A hagyomány és az innováció találkozása nálunk egy modern, emlékezetes gasztronómiai élménnyé válik. Étlapunkat a kiváló minőségű, szezonális és helyi alapanyagok határozzák meg, de nem szabunk mesterséges határokat – a gasztronómiai élményt gazdagító luxus alapanyagokat is természetes magabiztossággal építjük be.
Kaszás Kornél
Executive Chef
Biró Dávid
Sous Chef
-
EXPERIENCE
13 FOGÁSOS MENÜ
Élmény tizenhárom felvonásban
Elérhető: keddtől szombatig: 18:30 – 20:30 között!
79.000 Ft
69.000 Ft
39.000 Ft
23.000 Ft
39.000 Ft
Kérés esetén az Experience menüsort elkészítjük vegán verzióban is. Erre vonatkozó igényét, kérjük jelezze a foglalásnál!
Ha bármilyen ételintoleranciája, allergiája, vagy speciális étkezési igénye van, kérjük jelezze a foglalásnál!
Asztalfoglalás
-
EXPLORATION
8 FOGÁSOS MENÜ
Felfedezés nyolc felvonásban.
Elérhető keddtől szombatig, kizárólag 17:30, 18:00 vagy 21:00 órás foglalásoknál!
59.000 Ft
55.000 Ft
29.500 Ft
19.000 Ft
29.000 Ft
Kérés esetén az Exploration menüsort elkészítjük vegán verzióban is. Erre vonatkozó igényét, kérjük jelezze a foglalásnál!
Ha bármilyen ételintoleranciája, allergiája, vagy speciális étkezési igénye van, kérjük jelezze a foglalásnál!
Asztalfoglalás
Menü
-
FÜSTÖLT ANGOLNA
pisztráng kaviár
-
RAKOTT KRUMPLI
mangalica szalonna
-
KACSAMÁJ
hideg & meleg
-
-
VÖRÖS GARNÉLA
paradicsom & plankton
-
- KASZINÓTOJÁS -
tokhal kaviár
- extra 14.900 Ft -
-
KARALÁBÉ
petrezselyem & hajdina
-
HALLEVES 5.0
rák & tintahal
-
BRIÓS
vaj
-
BRÍZ
hagyma & csicsóka
-
ŐZ
zeller & szilva
-
KECSKESAJT
méz
-
-
MOGYORÓ
maracuja & söri
-
GRAPEFRUIT
élesztő & csicsóka
-
PETIT FOURS
-
79.000 Ft
A számla végösszege 15%-os szervizdíjat tartalmaz.
-
„Néha meg kell állnunk. Elgondolkodni azon, merre tartunk, mit csinálunk, és miért.
Gyakran ez nyugtalanító – mert szembesít önmagunkkal – de épp ezért fontos.
Minden nap azon dolgozunk, hogy olyasmit építsünk, ami összhangban van az értékeinkkel. Valamit, ami nemcsak nekünk jó, hanem a környezetünknek, a vendégeinknek és a jövő generációinak is. Ha ez nem elköteleződés, akkor mi az?
És most, ha megállok, és ránézek arra a lépésre, amit megtettünk… Azt hiszem, jó úton járunk. Nem csak beszélünk a fenntarthatóságról – életre keltettük.
Ez valóság!
A farm elindult. Már használjuk a terményeit a konyhában, és egyre több érkezik. Eljutottunk arra a pontra, hogy a következő szezont már a saját igényeink alapján tudjuk megtervezni – azzal, amit mi magunk termesztünk.
Ez egy hatalmas lépés!
Nemcsak ritka és különleges alapanyagokról álmodunk – hanem visszahozzuk azokat az „átlagosnak” hitt dolgokat is, amelyeknek az igazi ízét már szinte elfelejtettük.
Egy igazi zöldborsó. Egy valódi burgonya. Az idény friss, természetes íze – most újra a miénk. Mert a földeken teremnek.
Büszke vagyok arra, hogy már most arról beszélünk, mit ültessünk jövőre – hogy az étlapunk valódi lehessen: tiszta, szezonális, helyi és ízekben gazdag.
Sosem gondolkodtam még ilyen messzire előre, szakmailag. Azt mondják, vizionárius vagyok – és talán most először érzem is így, de sosem éreztem még magam ennyire két lábbal a földön. Ez szabadság, felelősség, és egy óriási, közös erőfeszítés.
És ebben az erőfeszítésben a legmélyebb köszönet illeti azokat a kollégáinkat, akik minden egyes nap gondoskodnak a farmról. Ők művelik gondosan minden nap a földeket, és életre hívják azt az elképzelést, amelyből ezek az alapanyagok – szó szerint – most már a konyhánkba áramlanak.
Ha valami fenntarthatóság, akkor ez az.”

Menü
-
FÜSTÖLT ANGOLNA
pisztráng
-
RAKOTT KRUMPLI
mangalica
-
-
VÖRÖS GARNÉLA
paradicsom & plankton
-
- KASZINÓTOJÁS -
tokhal kaviár
- extra 14.900 Ft -
-
HALLEVES 5.0
rák & tintahal
-
BRIÓS
vaj
-
ŐZ
zeller & szilva
-
-
GRAPEFRUIT
élesztő & csicsóka
-
PETIT FOURS
-
59.000 Ft
A számla végösszege 15%-os szervizdíjat tartalmaz.
-
„Néha meg kell állnunk. Elgondolkodni azon, merre tartunk, mit csinálunk, és miért.
Gyakran ez nyugtalanító – mert szembesít önmagunkkal – de épp ezért fontos.
Minden nap azon dolgozunk, hogy olyasmit építsünk, ami összhangban van az értékeinkkel. Valamit, ami nemcsak nekünk jó, hanem a környezetünknek, a vendégeinknek és a jövő generációinak is. Ha ez nem elköteleződés, akkor mi az?
És most, ha megállok, és ránézek arra a lépésre, amit megtettünk… Azt hiszem, jó úton járunk. Nem csak beszélünk a fenntarthatóságról – életre keltettük.
Ez valóság!
A farm elindult. Már használjuk a terményeit a konyhában, és egyre több érkezik. Eljutottunk arra a pontra, hogy a következő szezont már a saját igényeink alapján tudjuk megtervezni – azzal, amit mi magunk termesztünk.
Ez egy hatalmas lépés!
Nemcsak ritka és különleges alapanyagokról álmodunk – hanem visszahozzuk azokat az „átlagosnak” hitt dolgokat is, amelyeknek az igazi ízét már szinte elfelejtettük.
Egy igazi zöldborsó. Egy valódi burgonya. Az idény friss, természetes íze – most újra a miénk. Mert a földeken teremnek.
Büszke vagyok arra, hogy már most arról beszélünk, mit ültessünk jövőre – hogy az étlapunk valódi lehessen: tiszta, szezonális, helyi és ízekben gazdag.
Sosem gondolkodtam még ilyen messzire előre, szakmailag. Azt mondják, vizionárius vagyok – és talán most először érzem is így, de sosem éreztem még magam ennyire két lábbal a földön. Ez szabadság, felelősség, és egy óriási, közös erőfeszítés.
És ebben az erőfeszítésben a legmélyebb köszönet illeti azokat a kollégáinkat, akik minden egyes nap gondoskodnak a farmról. Ők művelik gondosan minden nap a földeket, és életre hívják azt az elképzelést, amelyből ezek az alapanyagok – szó szerint – most már a konyhánkba áramlanak.
Ha valami fenntarthatóság, akkor ez az.”

- Találatok: 267917
További cikkeink …
Alapító
Daniel Berlin
Consultant Chef
DANIEL BERLIN
“A Babel család egyik meghatározó figurája és imádjuk, amikor itthon van nálunk… Hozzá fogható szakembert nem ismerek, ezért volt meghatározó pillanat az életemben, amikor igent mondott a közös munkára.
Daniel nem csak ránk hat, hanem ez egész ország gasztronómiai fejlődéséhez hozzájárul a mi munkánkon keresztül, hiszen a Babel sok mindenkit inspirál”
Hlatky-Schlichter Hubert interview részlet
Magyar borkínálat
- Találatok: 284
Consultant Chef
DANIEL BERLIN
Daniel nem csak ránk hat, hanem ez egész ország gasztronómiai fejlődéséhez hozzájárul a mi munkánkon keresztül, hiszen a Babel sok mindenkit inspirál”
Hlatky-Schlichter Hubert interview részlet
Magyar borkínálat
- Találatok: 284
Kapcsolat
- Szervízdíj: 0
Várjuk szeretettel éttermünkben!
-
Üzletvezető
Vicsápi Róbert
-
Executive Chef
Kaszás Kornél
Kapcsolat
1052 Budapest, Piarista köz 2.
-
Asztalfoglalás
-
Email
Nyitvatartás
-
Kedd - Szombat
17:30 - 24:00
-
Szombat
17:30 – 24:00
Asztalfoglalás
-
Telefon
-
Email
-
Online
asztalfoglalás
47.4926,19.0522
Babel Budapest
1052 Budapest, Piarista köz 2.
- Találatok: 34744
Foglalás
- Szervízdíj: 0
Asztalfoglalás
-
A Babel Budapest csapata szeretettel várja vendégeit éttermünkben, és az alábbiakban szeretnénk ismertetni a foglalási és lemondási szabályzatunkat. A csapat a kifogástalan szervízt követeli meg magától, ennek megvalósításában kérjük szíves együttműködésüket. Éttermünk keddtől szombatig tart nyitva, vacsoraidőben, illetve szombaton ebédre is. Kétféle menüt szolgálunk fel: a 13 fogásos Experience-t, és a 8 fogásos Epxlorer menüt, amennyiben ebédre foglal, ez utóbbit rendelheti. A foglalást a fenti gombra kattintva indíthatja el, akár négy hónappal előre is foglalhat asztalt legfeljebb 5 fő számára az online foglalási rendszerünkön keresztül.
6 fő, vagy ennél nagyobb csoport esetén a foglaláshoz előleg fizetését kérjük, mellyel kapcsolatban tisztelettel kérjük megértésüket. Fontos jeleznünk, hogy a legnagyobb asztalunk maximum 8 vendég számára áll rendelkezésre, és egy időpontra csak egy foglalás lehetséges ebben a létszámban. Nagyobb csoportokat is tudunk fogadni, melynek maximális létszáma: 13 fő. Ez esetben azonban két asztalhoz tudjuk ültetni a vendégeinket, és a foglalást 18 órás kezdéssel tudjuk vállalni a maradéktalan vendégélményre való tekintettel.
Amennyiben az Ön által keresett dátum nem elérhető, javasoljuk, hogy jelentkezzen várólistánkra a "kérelem elküldése" gomb segítségével, vagy állunk szíves rendelkezésére telefonon is keddtől szombatig 12 és 20 óra között. Biztosítjuk Önt arról, hogy kollégáink haladéktalanul felveszik a kapcsolatot a várólistán szereplő vendégeinkkel, amikor felszabadul az adott asztal.
-
Lemondási feltételek
Kérjük, kedves Vendégünk, azt is vegyék figyelembe, hogy a foglalás véglegesítéséhez hitelkártya-adatokat kérünk, ám azokat csak késői lemondás, módosítás vagy meg nem jelenés esetén terheljük.
Abban az esetben, ha a foglalás teljes mértékben vagy részben nem teljesül – ideértve az előre megadott vacsoravendégek számának csökkenését, vagy ha kevesebb mint 24 órával a foglalás előtt mondják le az asztalt –, a menü árának megfelelő lemondási díjat terhelünk a megadott kártyára. Kérjük megértését abban is, hogy ez méltányosan minden lemondásra vonatkozik.
Az asztalokat húsz percig áll módunkban tartani, kérjük, jelezze időben kollégáink felé a késést telefonon.
Privát rendezvény
Ideális privát partikhoz vagy céges vacsorákhoz azok számára, akik igazán egyedi stílusban szeretnének ünnepelni.
Bővebb információért keressen minket az event@m15.hu e-mail címen.
-
Gyermekekre vonatkozó szabályzat
Fiatal vendégeket szívesen fogadunk, amennyiben az általunk kínált menüről rendelnek. Kisgyermekeket és csecsemőket azonban nem áll módunkban vendégül látni, mert megítélésünk szerint ez nem megfelelő környezet számukra, és szeretnénk tiszteletben tartani minden vendégünk élményét. -
Látogatás kisállattal
Megértjük, mennyire jó érzés magunkkal vinni a kedvenc háziállatunkat, azonban sajnálattal közöljük, hogy az állatokat nem áll módunkban fogadni a Babel Budapest étteremben, hacsak nem a fogyatékkal élő vendégeink megsegítése miatt érkeznek.A mellettünk lévő, másik egységünkben azonban örömmel látjuk a házi kedvenceket is.
-
Parkolás
Sajnos éttermünk belvárosi lokációja miatt nincs parkolónk. Azonban a környező utcákon lehetséges a parkolás, vagy alternatívaként használható a közelben lévő mélygarázs.A mélygarázs helye:
Millennium Center Mélygarázs / 1052 Budapest, Piarista u. 4. -
Dress Code
Éttermünkben nincs szigorú öltözködési előírás, mert szeretnénk, ha vendégeink kifejezhetnék saját, egyéni stílusukat. Azonban tapasztalatunk szerint a legtöbb vendégünk szeret elegánsan felöltözni, amit mi is nagyra értékelünk.
47.4926,19.0522
Babel Budapest
1052 Budapest, Piarista köz 2.
- Találatok: 124512
Italok
- Szervízdíj: 0
"Az egyensúly elve"
Fogarasi-Frank János head sommelier a séfekkel szorosan együttműködve, alázatos munkával közelíti, majd alkotja meg az étel- és italpárokat. Éttermünk borpárosítása továbbra is a magyar borok köré épül, büszkén bemutatva azok sokszínűségét. A borpárokon túl alkoholmentes Juice-sor is elérhető, melyeknek receptjeit a Kárpát-medencében termeszthető alapanyagok alkotják, konyhai technológiákkal elkészítve.
Vendégeink választhatnak harmadik párosításként egy italsort, ahol kinyílik a világ, ugyanis alkoholos és alkoholmentes, habzó és csendes, édes és száraz megfér együtt egyaránt, a teáktól kezdve a vermutokon át egészen a szakékig.
Fogarasi-Frank János
Head Sommelier
- Találatok: 22388
Menü
- Szervízdíj: 0
“Azok tudnak szépet alkotni, akiknek a lelkük is szép...”
A Babel egy modern budapesti étterem, amely hűen tükrözi a főváros gasztronómiai múltját. Budapest inspirál minket, a csúcs alapanyagok, ízek és jólét. Egy olyan nagyváros, amely mindig is nyitott volt a világ újításaira, a szépre és jóra. A Babelben új köntösbe öltöztetjük a magyar hagyományokat: hozzáadunk, kiegészítünk, kitágítunk – hiszen Budapest mindig is erről szólt. A hagyomány és az innováció találkozása nálunk egy modern, emlékezetes gasztronómiai élménnyé válik. Étlapunkat a kiváló minőségű, szezonális és helyi alapanyagok határozzák meg, de nem szabunk mesterséges határokat – a gasztronómiai élményt gazdagító luxus alapanyagokat is természetes magabiztossággal építjük be.
Kaszás Kornél
Executive Chef
Biró Dávid
Sous Chef
-
EXPERIENCE
13 FOGÁSOS MENÜÉlmény tizenhárom felvonásban
Elérhető: keddtől szombatig: 18:30 – 20:30 között!
79.000 Ft69.000 Ft39.000 Ft23.000 Ft39.000 Ft
Kérés esetén az Experience menüsort elkészítjük vegán verzióban is. Erre vonatkozó igényét, kérjük jelezze a foglalásnál!
Ha bármilyen ételintoleranciája, allergiája, vagy speciális étkezési igénye van, kérjük jelezze a foglalásnál!
Asztalfoglalás -
EXPLORATION
8 FOGÁSOS MENÜFelfedezés nyolc felvonásban.
Elérhető keddtől szombatig, kizárólag 17:30, 18:00 vagy 21:00 órás foglalásoknál!
59.000 Ft55.000 Ft29.500 Ft19.000 Ft29.000 Ft
Kérés esetén az Exploration menüsort elkészítjük vegán verzióban is. Erre vonatkozó igényét, kérjük jelezze a foglalásnál!
Ha bármilyen ételintoleranciája, allergiája, vagy speciális étkezési igénye van, kérjük jelezze a foglalásnál!
Asztalfoglalás
-
FÜSTÖLT ANGOLNA
pisztráng kaviár
-
RAKOTT KRUMPLI
mangalica szalonna
-
KACSAMÁJ
hideg & meleg -
-
VÖRÖS GARNÉLA
paradicsom & plankton -
- KASZINÓTOJÁS -
tokhal kaviár- extra 14.900 Ft -
-
KARALÁBÉ
petrezselyem & hajdina -
HALLEVES 5.0
rák & tintahal
-
BRIÓS
vaj
-
BRÍZ
hagyma & csicsóka
-
ŐZ
zeller & szilva
-
KECSKESAJT
méz -
-
MOGYORÓ
maracuja & söri
-
GRAPEFRUIT
élesztő & csicsóka
-
PETIT FOURS
-
79.000 Ft
A számla végösszege 15%-os szervizdíjat tartalmaz. -
„Néha meg kell állnunk. Elgondolkodni azon, merre tartunk, mit csinálunk, és miért.
Gyakran ez nyugtalanító – mert szembesít önmagunkkal – de épp ezért fontos.
Minden nap azon dolgozunk, hogy olyasmit építsünk, ami összhangban van az értékeinkkel. Valamit, ami nemcsak nekünk jó, hanem a környezetünknek, a vendégeinknek és a jövő generációinak is. Ha ez nem elköteleződés, akkor mi az?
És most, ha megállok, és ránézek arra a lépésre, amit megtettünk… Azt hiszem, jó úton járunk. Nem csak beszélünk a fenntarthatóságról – életre keltettük.
Ez valóság!
A farm elindult. Már használjuk a terményeit a konyhában, és egyre több érkezik. Eljutottunk arra a pontra, hogy a következő szezont már a saját igényeink alapján tudjuk megtervezni – azzal, amit mi magunk termesztünk.
Ez egy hatalmas lépés!
Nemcsak ritka és különleges alapanyagokról álmodunk – hanem visszahozzuk azokat az „átlagosnak” hitt dolgokat is, amelyeknek az igazi ízét már szinte elfelejtettük.
Egy igazi zöldborsó. Egy valódi burgonya. Az idény friss, természetes íze – most újra a miénk. Mert a földeken teremnek.
Büszke vagyok arra, hogy már most arról beszélünk, mit ültessünk jövőre – hogy az étlapunk valódi lehessen: tiszta, szezonális, helyi és ízekben gazdag.
Sosem gondolkodtam még ilyen messzire előre, szakmailag. Azt mondják, vizionárius vagyok – és talán most először érzem is így, de sosem éreztem még magam ennyire két lábbal a földön. Ez szabadság, felelősség, és egy óriási, közös erőfeszítés.
És ebben az erőfeszítésben a legmélyebb köszönet illeti azokat a kollégáinkat, akik minden egyes nap gondoskodnak a farmról. Ők művelik gondosan minden nap a földeket, és életre hívják azt az elképzelést, amelyből ezek az alapanyagok – szó szerint – most már a konyhánkba áramlanak.
Ha valami fenntarthatóság, akkor ez az.”

-
FÜSTÖLT ANGOLNA
pisztráng -
RAKOTT KRUMPLI
mangalica -
-
VÖRÖS GARNÉLA
paradicsom & plankton
-
- KASZINÓTOJÁS -
tokhal kaviár- extra 14.900 Ft -
-
HALLEVES 5.0
rák & tintahal
-
BRIÓS
vaj
-
ŐZ
zeller & szilva
-
-
GRAPEFRUIT
élesztő & csicsóka
-
PETIT FOURS
-
59.000 Ft
A számla végösszege 15%-os szervizdíjat tartalmaz. -
„Néha meg kell állnunk. Elgondolkodni azon, merre tartunk, mit csinálunk, és miért.
Gyakran ez nyugtalanító – mert szembesít önmagunkkal – de épp ezért fontos.
Minden nap azon dolgozunk, hogy olyasmit építsünk, ami összhangban van az értékeinkkel. Valamit, ami nemcsak nekünk jó, hanem a környezetünknek, a vendégeinknek és a jövő generációinak is. Ha ez nem elköteleződés, akkor mi az?
És most, ha megállok, és ránézek arra a lépésre, amit megtettünk… Azt hiszem, jó úton járunk. Nem csak beszélünk a fenntarthatóságról – életre keltettük.
Ez valóság!
A farm elindult. Már használjuk a terményeit a konyhában, és egyre több érkezik. Eljutottunk arra a pontra, hogy a következő szezont már a saját igényeink alapján tudjuk megtervezni – azzal, amit mi magunk termesztünk.
Ez egy hatalmas lépés!
Nemcsak ritka és különleges alapanyagokról álmodunk – hanem visszahozzuk azokat az „átlagosnak” hitt dolgokat is, amelyeknek az igazi ízét már szinte elfelejtettük.
Egy igazi zöldborsó. Egy valódi burgonya. Az idény friss, természetes íze – most újra a miénk. Mert a földeken teremnek.
Büszke vagyok arra, hogy már most arról beszélünk, mit ültessünk jövőre – hogy az étlapunk valódi lehessen: tiszta, szezonális, helyi és ízekben gazdag.
Sosem gondolkodtam még ilyen messzire előre, szakmailag. Azt mondják, vizionárius vagyok – és talán most először érzem is így, de sosem éreztem még magam ennyire két lábbal a földön. Ez szabadság, felelősség, és egy óriási, közös erőfeszítés.
És ebben az erőfeszítésben a legmélyebb köszönet illeti azokat a kollégáinkat, akik minden egyes nap gondoskodnak a farmról. Ők művelik gondosan minden nap a földeket, és életre hívják azt az elképzelést, amelyből ezek az alapanyagok – szó szerint – most már a konyhánkba áramlanak.
Ha valami fenntarthatóság, akkor ez az.”

- Találatok: 267917